Stadsvertellingen

Key Minnebo

Causeuse, gidse, consulente, auteur, ...

ANTWERPSE STADSVERTELLINGEN

door het duo Herbert Flack en Key Minnebo.

Voorstelling.

Terug naar het overzicht Museaal Theater.

Als gedreven alchemisten toveren Herbert Flack en Key Minnebo stoffige stadsverhalen en schijnbaar betekenisloze anekdoten om tot poëtische ontboezemingen die ons amuseren en fascineren.

De speelse humor van podiumbeest Herbert en het erudiet enthousiasme van museum-muze Key brengen de geschiedenis van Antwerpen tot leven. Zonder schroom delen ze ons hun passie voor de koekestad. Een ware liefdesverklaring !

Als toeschouwer worden we meegenomen in een wereld die we doorgaans slechts kennen uit artefacten voorzichtig weggestoken in musea achter steriel glas of uit een overvloed aan letters in lijvige geschiedenisboeken. Maar hier worden we vrolijk ondergedompeld in thema’s van ontucht en vertier, geld en armoede, ziekte en gezondheid, eten en drinken, en… duivels en heiligen.

Inspiratie vonden ze onder meer bij Brederode, Huyghens, Roemers Visscher, Sleeckx, Conscience en Christiaens. De verhalen gaan over Nonni, maagdekens en over rijke fokkers. Maar ook: Waarom een bad nemen ongezond is en naar de beurs gaan levensgevaarlijk kan zijn.

Hou je van humor en theater én van geschiedenis en musea?

Dan zal dit uniek gebeuren je nog lang bijblijven!

 

BELANGRIJKE MEDEDELING:

KEY MINNEBO IS VOORLOPIG GESTOPT MET HAAR PROFESSIONELE ACTIVITEITEN WEGENS ZIEKTE, FASES VAN HET GENEZINGSPROCES EN HERBRONNING.

 

De stand van zaken leest u op de pagina NIEUWS.

Praktisch:

  • jij zorgt voor een zaal met een scherm of witte muur
  • sterke beamer en handenvrije loopmicrofoon vanaf +70 personen
  • timing ca. 1,5u
  • informeer naar het tarief

Wil je zelf een voorstelling organiseren?

Contacteer dan Key Minnebo