Antverpia Tarot

Key Minnebo

Causeuse, gidse, consulente, auteur, ...

ANTVERPIA TAROT.

Set van 22 beeldkaarten en beschrijving.

Terug naar de pagina Creaties van Key Minnebo.

 

ANTVERPIA TAROT:

  • Set van 22+2 tarotkaarten ontworpen en getekend door Key Minnebo geïnspireerd door Antwerpse kunstwerken
  • Uitvoering: zwart/wit - met de mogelijkheid zelf in te kleuren.
  • Met bijbehorende beschrijving in twee talen (NL/E) en opbergzakje.
  • Professioneel gedrukt bij Carta Mundi Turnhout.

 

 

 

 

In de jaren negentig vatte ik het idee op om een eigen Tarot van Antwerpen te ontwerpen als begeleiding van mijn namiddagprogramma (1998-2007) over magie, toverij en waarzeggerij in de geschiedenis van Antwerpen. Zo ontstond de ANTVERPIA TAROT©1999.

 

Al mijn tekeningen zijn gebaseerd op kunstwerken met een Antwerpse connectie: ofwel gaat het om werken die door Antwerpse kunstenaars zijn gemaakt of waren de opdrachtgevers Antwerpenaren, ofwel gaat het om werken die zich nu in Antwerpse collecties bevinden. Bijvoorbeeld " De Hogepriesteres" is geïnspireerd door de figuur "Antverpia", de Antwerpse stedemaagd, op de schilderingen "Antwerpen, beschermster van de kunsten" van Niçaise De Keysers. Werken die in de hal van het Museum voor Schone Kunsten hangen. Uiteraard zijn de tekeningen niet zo maar kopieën! De thema’s zijn uitgewerkt volgens de symboliek van het tarotspel.

De grafische tekeningen van de ANTVERPIA TAROT zijn in zwart/wit uitgewerkt. Aan jou de keuze de kaarten in te kleuren of niet. Speel zelf met kleurensymboliek!

Wellicht ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur en kan deze ANTVERPIA TAROT een uitnodiging zijn om de kunstwerken waarop de kaarten gebaseerd zijn, zelf te gaan opsporen en bekijken. Het is wel zo dat een aantal werken zich in privé collecties bevinden en aldus niet toegankelijk zijn. Toch is het merendeel te ontdekken in de Antwerpse musea. Bij de beschrijving van de kaarten staan de collecties vermeld.

 

 

 

 

 

Indien je aangesproken bent door de speelsheid of kracht van symboliek, kan de ANTVERPIA TAROT een boeiend instrument zijn.

Bijvoorbeeld: neem dagelijks of wanneer de behoefte ervoor bestaat, even de tijd en

kies met een specifieke ingesteldheid één kaart:

* als een intuïtieve keuze van een onderwerp om de dag mee door te brengen;

* als een openstellen voor wat je die dag nodig hebt;

* als een hulp bij een specifieke vraag of uitdaging.

Het is het overdenken, bemediteren, bekijken van de symboliek van de kaart die verhelderend kan zijn.

Wie wil, kan verder experimenteren en voor zichzelf de kaarten leggen. Er bestaan verschillende technieken en systemen voor. In het begeleidende boekje staan enkele voorbeelden van legsystemen, of spreek je eigen creativiteit aan.

TE KOOP

 

Winkel MAS SHOP, Hanzestedenplein, 2000 Antwerpen 03 337 59 48