Nieuws

Key Minnebo

Causeuse, gidse, consulente, auteur, ...

NIEUWS.

BELANGRIJKE MEDEDELING:

KEY MINNEBO IS GENOODZAAKT VOOR ENKELE MAANDEN HAAR PROFESSIONELE ACTIVITEITEN STOP TE ZETTEN WEGENS ZIEKTE, FASES VAN HET GENEZINGSPROCES EN HERBRONNING.

 

Hier nieuws met een stand van zaken:

 

Stand van zaken maart 2017:

 

Ik ben al enkele maanden mijn huidg avontuur aan het neerpennen, zoals ik dat ook deed met mijn eerste ontmoeting met kanker (Avontuur van een lichaam, versie 2010). Deze keer verloopt het schrijfwerk behoorlijk trager door de beperkte tijd van concentratievermogen per dag ter voorkoming van hoofdpijnen en vermoeidheid. Ik ga er van uit dat met af en toe een half uurtje hier en daar, dit project wel tot resultaat zal komen.

Onverwacht treden inderdaad hoofdpijnen op. Na extra intense hoofdpijnepisodes duurt het steeds even voor mijn lichaam recupereert. Ik heb al wel een aantal zaken geïdentificeerd die aanleiding kunnen geven tot die pijnen in mijn hoofd. Sterke lichtbronnen, te lang concentreren, studeren of computeren, zijn daar enkele van. Vele hebben te maken met mijn ogen. Zenuwen die de oogspieren sturen, verloren door de druk van de tumor een deel van hun greep. Dat verklaart het dubbelzien en het moeilijk op elkaar afstellen van beide ogen. Even was er hoop dat een prisma op een leesbril zou kunnen helpen bij het lezen, echter in mijn geval en op dit moment is dat nutteloos. Afwachten wat de toekomst brengt - verandering en verbetering wordt verwacht. Eind mei de volgende tests hiervoor.

 

Na consultatie bij verschillende dokters is werk hervatten, al is het part-time, nog steeds afgeraden.

Buiten gaan, doe ik nog steeds onder begeleiding. Kine en ergotherapie staan ook nog altijd op mijn wekelijks programma.

 

Mijn assistentiemedicatie heeft wat betreft doseringen enkele aanpassingen gekregen, één wat minder, een ander een tandje hoger. Wel een interessante nevenwerking van mijn hypofyse-ondersteunende medicijnen: door hen heb ik minder allergiemedicatie nodig. Goed nieuws aan het begin van de lente en daarrmee het pollenseizoen.

 

Mijn oprechte dank aan al mijn dokters, ergotherapeuten, kinesiste, speciale vriendinnen en vooral aan Nico voor zijn dagelijkse zorg en steun! Nico vindt het een goede oefening in aanwezig zijn.

Aan iedereen een fijne lente toegewenst!

Key Minnebo, 29 maart 2017

 

 

 

Stand van zaken januari 2017:

 

Begin januari werd een nieuwe hersenscan gemaakt om na te gaan of de kankertumor zich aan het terugtrekken is. Er is een duidelijke verbetering op de beelden van deze laatste scan te zien in vergelijking met de MRI van eind oktober. Goed nieuws dus! We hopen allemaal dat deze evolutie zich verder zet.

 

Nog steeds oogproblemen en concentratie-uitdagingen, daarom werken nog niet aan de orde alsook geen grote plannen maken. Wel aan het spelen met oefeningen en trainen om meer grip te krijgen op die situatie.

Nog steeds begeleiding nodig om me te verplaatsen buiten, veiligheid staat voorop. Bedankt voor alle aanbiedingen me daarbij te helpen. Wellicht tegen de lente zal ik kriebels krijgen om op dat aanbod meer in te gaan.

Nog steeds flinke dosering nodig bij het computeren en lezen, ik neem het zoals het komt.

Door medicatie wat aan het aankomen, ik blijf bewegen en naar de kine gaan om dat om te zetten naar energie.

 

Bedankt voor alle blijken van medeleven.

Tot spoedig!

 

Key Minnebo - januari 2017

 

Stand van zaken december 2016:

 

 

Ik hou mijn hoofd koel: kort geknipt. Een deel van de schedel en rond het lidteken van de staalname-operatie met schedelboring in augustus - wat toeliet de diagnose van kanker in de hypofysesteel vast te stellen - zijn nog zeer gevoelig. Eerlijk gezegd: ik sta wel met zo’n korte snit.

Als gevolg van de tumor zijn er haperingen in het functioneren van o.m. de hypofyse – een hersenaanhangsel dat heel wat systemen in het lichaam reguleert (schildklier, bijnieren, ...). Om dat op te vangen krijg ik levensnoodzakelijke assistentie-medicatie. Je merkt het positieve effect aan mijn energie.

 

Zeven weken na de behandeling van de tumor met radiochirurgie om de kanker te stoppen met uitbreiden, kreeg ik een hersenscan: lidtekens te zien, maar ook goed nieuws, de tumor is lichtjes aan het verkleinen – wat natuurlijk de bedoeling van de behandeling is. Hoe lang het duurt voor een tumor om af te sterven, verschilt van persoon per persoon. Ik geef het tijd. Volgende MRI voorzien begin van het nieuwe jaar.

 

Nog steeds de uitdaging van druk op de ogen, echter veel te vroeg om in te schatten wat permanente schade zou kunnen zijn. Voorlopig dus lezen en computeren sterk af te wegen.

 

Twee keer per week naar de ergotherapie en motorische revalidatie om mijn fysiek evenwicht en conditie te herstellen en te versterken. Al goede resultaten.

 

Heb nog begeleiding nodig om buiten op stap te gaan. Te veel prikkels tegelijk, vragen teveel van me. Kijken waar ik stap bijvoorbeeld, bemoeilijkt het aandacht geven aan wat rondom mij gebeurt - een uitdaging in het verkeer. Algemeen zit ik nog in de fase van leren doseren van indrukken en prikkels.

 

Ik slaap weer goed, eetlust terug op peil, en ik ben goed omringd. Ik ben dankbaar voor de verschillende mensen die zich voor me inzetten. Toch een bijzondere dank aan Nico, mijn steun en toeverlaat.

 

Op moment van dit schrijven, is het de periode van midwinter. Zeven jaar geleden had ik mijn eerste kankeravontuur in de borst. De dag van de operatie, 21 december, beschouw ik als een rite van passage. Levensbedreigende momenten zijn voor mij keerpunten geworden die het geschenk van het leven herbevestigen – een her-innering waard.

Key Minnebo, december 2016

 

 

 

 

Je ziet dus, nog even geduld voor

het mogelijk hervatten van of veranderingen in mijn aanbod!

OVERZICHT

 

Nieuws over de tijdelijke stopzetting van mijn professionele activiteiten.

maart 217

januari 2017

december 2016

 

 

Key Minnebo | 2010-2017 © All rights reserved Copyright & Disclaimer | Handelsvoorwaarden |