Rubenshuis

Key Minnebo

Causeuse, gidse, consulente, auteur, ...

Key hiervoor voorlopig niet te boeken

- zie NIEUWSPAGINA.

 

Museum:

RUBENSHUIS.

Rondleiding met Key Minnebo.

Terug naar het overzicht Key als gidse.

 

Ontdekking van het leven en zijn werk bij Rubens thuis, en een blik op zijn tijd - de 16de- en 17de-eeuw.

 

Na zestig jaar museumfunctie, werd het Rubenshuis de laatste jaren heringericht volgens recentste bevindingen over zeventiende-eeuwse interieurs. Ook nieuwe aanwinsten krijgen daarin hun plaats. Dus zelfs indien je het museum reeds eerder bezocht hebt, een hernieuwde kennismaking zal je nog kunnen verrassen.

 

 

In 1620 schreef een Antwerpse stadssecretaris over het huis van Rubens (en over het huis van de drukker Moretus): 'Hun woningen zullen de verbazing der vreemdelingen, de bewondering der reizigers opwekken'.

 

Rubens woonde toen vijf jaar in zijn schitterend pand aan de Wapper. Hij had het als jonge dertiger zelf ontworpen: gedurfd, uitbundig, maar ook statig - een palazzo aan de Schelde. Een woonhuis in oud-Vlaamse stijl en een atelier in uitbundige zuiderse barok. Beide zwierig verbonden door een grandioos portiek.

 

Je dwaalt er door de rijke kunstkamer waar Rubens zijn verzamelpassie koesterde, het atelier waar hij de kunstgeschiedenis een wending gaf, de tuin waar hij met hoog bezoek wandelde. Maar er is ook de spreekkamer, de keuken, de slaap- en de linnenkamer. Met daarin al het meubilair en gerei dat een gezin nodig heeft. Een kunstenaarswoning blijft tenslotte ook een thuis.

Key als gidse boeken:

 

Toerisme Antwerpen coördineert alle boekingen van deze rondleiding: 03 232 01 03 of visit@stad.antwerpen.be

 

Je kan mijn naam als voorkeurgidse opgeven bij je boeking.

 

Wil je echter zeker zijn dat ik beschikbaar ben voor je rondleiding, neem dan eerst contact met me op. Zo kan ik het persoonlijk opvolgen.

Praktisch:

  • voor groepen tot maximum 15 personen

 

 

  • timing: 1,5 uur
  • tarief: 75 euro + 5 euro
  • datum afspreken: 03 237 74 77 of:

Info over het Rubenshuis: www.rubenshuis.be